Två orsaker till förvirring hos företagare och entreprenörer.

Att ifrågasätta sig själv, gå vilse eller bli förvirrad hör till när det gäller företagande och entreprenörskap. Att testa nya vägar och gå på okänd mark är något som gör att oväntade saker kan hända. Ibland tar man rätt beslut och ibland fel.

 

Labyrint. Hitta vägen.

 

För ett tag sedan lyssnade jag på en bra podcast som jag av misstag halkade in på. Först tänkte jag stänga av men sedan fortsatte jag lyssna. Mest för att jag fick känslan av att: Nu testar jag något nytt och oväntat som jag själv inte valt.
Jag gör så ibland för att få lite ny input.

 

Podden jag lyssnade på handlade om att ha fokus på en sak, en kärna. Det är något man ofta hör när det gäller företagande. Det är en ganska självklar sak och egentligen borde den inte skapa förvirring. Men det gjorde den ändå.

Det intressanta är kanske hur jag kunde bli så förvirrad?
Jag som lever för att ge råd och coacha företag och företagare i hur de ska nå sin målgrupp vet inte rätt väg?

Jag skäms inte för att dela den villrådighet och förvirring som jag upplevt och faktiskt fortfarande upplever. Jag vet att de flesta företagare och entreprenörer känner igen sig och har genomgått eller genomgår något liknande någon gång eller flera gånger i sitt liv.
Det som är mer spännande är varför man kan bli förvirrad och villrådig som företagare och entreprenör.

 

Jag har kommit fram till att det finns två delar som spelar stor roll. Den första är de egna känslorna och tankarna och den andra delen är alla andras känslor och tankar.

 

Kort kan man förenkla det med att det nästan alltid är känslor som förvirrar logiken.

 

Den första delen, de egna känslorna och de tankarna, handlar mycket om vad man själv vill. Men också rädslor för att göra fel, vad någon annan ska tycka eller att inte vara vara tillräckligt bra eller att misslyckas.

 

Den andra delen som skapar förvirring och osäkerhet är att lyssna på råd från andra. Dessa råd är ofta olika beroende på vem man pratar med. Den ena säger så och den andra säger si och båda har lika logiska förklaringar till varför just det de säger är det rätta.

Det man bör komma ihåg är att många råd bygger också på andra personers känslor och tankar. Det finns inte alltid ett rätt eller fel utan bara olika sätt att göra något på.

 

Alla vägar leder framåt.

 

 

Ibland händer det att man lyssnar för mycket på vad andra säger och börjar ifrågasätta sig själv och det man gör eller hur man ska göra det.

Som företagare och entreprenör ska man ifrågasätta sina idéer och lyssna på vad andra har för erfarenheter och tankar. Däremot ska man akta sig för att börjar ifrågasätta sig själv och alla beslut man tar.
För många är det ett lätt sätt att fastna. Man vågar inte ta nästa steg förrän man vet att det är det rätta. Det kan gå åt väldigt mycket tid och energi att bli villrådig och förvirrad.

 

Hemligheten är att det är inte alltid är så enkelt som svart på vitt vilken som är den rätta vägen.
I grunden handlar det om hur man gör saker på den vägen man valt, och att man faktiskt väljer en väg. Det går alltid att byta riktning eller ändra något längst med vägen om det inte blev som man tänkt sig.

 

I förra bloggposten skrev jag att bloggen kommer handla om försäljning, att Nå kunden, entreprenörskap, företagande, familjeliv och andra saker jag brinner för som tex skola och barnperspektiv.
Det intressanta är att min vision från flera år tillbaka inte såg ut så, utan hade en mer uppdelad och strukturerad plan. En grundplan som jag kommer att gå tillbaka till… kanske.

När jag lyssnade på podcasten började jag åter igen vrida på mina tankar kring min webbsida och bloggen. Vad jag ska ha med på den och varför.

Vid första anblicken är det kanske inte så logiskt att ha allt på samma sida. Det kan lätt uppfattas som rörigt.
Men det finns en logik i det. För mig är mina känslor och tankar om ämnet försäljning och att Nå kunden så djupt sammankopplat med mig som person, men också med företagande och entreprenörskap. På samma sätt är mina tankar kring företagande och entreprenörskap också djupt kopplat med familjelivet och alla lager av det och samhället vi lever i.
Allt hänger ihop.

 

Det var då det slog mig.

Min blogg är ingen affärsidé utan min egen vilja att inspirera och motivera andra att vara företagare och entreprenör. Jag vill väcka tankar och bryta invanda mönster.

Be all you want, på ditt eget sätt!

 

komma-fram
Det är en resa i entreprenörskapets och företagandets värld i kombination med resten av familjens ekosystem.
Det är det som är kärnan och fokuset i min blogg.
Det här är den väg jag valt och det här är det sätt jag gör det på nu. Självklart kommer jag fortsätta fundera på om det är rätt sätt och kanske gör jag på ett annat sätt i framtiden.
Det handlar inte alltid om rätt eller fel sätt utan att man faktiskt gör på något sätt för att ta sig framåt.
Så vad blir ditt steg idag?

 

 

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.